По пътя на сбъднатите желания

posted in: Life Thoughts | 0

Желания или очаквания?

 

Очакванията са гореща тема.

 

Да се освободим от очакванията. Да повишим очакванията. Да се сблъскаме с очакванията. Да се провалим от очакавания. Има и не толкова хубави очаквания…

 

Парадоксът желание и очакване.

 

От едната страна е да желаем с цялото си сърце. Наистина, желай, стисни. Енергията при желание е силна, магнетична, привличаща. Очакванията ни рефектират върху действителността. Затова – очаквай само най-доброто!

 

От другата страна обаче е парадокса…да не се вкопчваме в това как нашите желания ще се случат, или как ще ги срещнем. Тоест желай, пусни, очаквай, довери се. И тук е частта с пускането и доверието. Идва ред на паниката.

 

По същество. Невероятно трудно е да нямаме очаквания. И може да е много мъчителен процес да се освободим от тях. “Ами ако не стане”, “Ами ако трябва да направя компромис”, “Ами ако изведнъж изгубя силата си, мечтите си..”. Паника. Лично мен най-голям ужас ме обзема с компромисите. Това е в следствие на такива, които съм правила в миналото и затова редовна практика ми е да се запознавам все по-отблизо с идващата в тези моменти болка и да продължавам да мечтая, да се отпускам и да се доверявам. Упражнение. Всеки ден.

 

И ето защо редно е да се освободим и да се доверим.

 

Свръхочакванията блокират реализацията.

 

Всички имаме нужда от пространство, в което нашите желания да се проявяват. Прекалените очаквания и страх блокират простора. Шумът от нуждата прекъсва сигнала. Нашето съкровено желание е най-големия магнит. Но ако разпръскваме постоянно частици от изисвания и очаквания, те го блокират.

 

Затова освободr място на желанието, за да може то да манифестира. Нужни са му само интензивен фокус и доверие. Като се съсредоточим над доверието се отваря пространството, за да се случи чудото.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.