По пътя на сбъднатите желания

posted in: Life Thoughts | 0

Желания или очаквания?

Очакванията са гореща тема.

Да се освободим от очакванията. Да повишим очакванията. Да се сблъскаме с очакванията. Да се провалим от очакавания. Има и не толкова хубави очаквания…

Парадоксът желание и очакване.

От едната страна е да желаем с цялото си сърце. Наистина, желай, стисни. Енергията при желание е силна, магнетична, привличаща. Очакванията ни рефектират върху действителността. Затова – очаквай само най-доброто!

От другата страна обаче е парадокса…да не се вкопчваме в това как нашите желания ще се случат, или как ще ги срещнем. Тоест желай, пусни, очаквай, довери се. И тук е частта с пускането и доверието. Идва ред на паниката.

По същество. Невероятно трудно е да нямаме очаквания. И може да е много мъчителен процес да се освободим от тях. “Ами ако не стане”, “Ами ако трябва да направя компромис”, “Ами ако изведнъж изгубя силата си, мечтите си..”. Паника.

Свръхочакванията блокират реализацията.

Прекалените очаквания и страх блокират простора. Шумът от нуждата прекъсва сигнала. Нашето съкровено желание е най-големия магнит. Но ако разпръскваме постоянно частици от изисвания и очаквания, те го блокират.

Затова освободи място на желанието, за да може то да манифестира. Нужни са му само интензивен фокус и доверие. Като се съсредоточим над доверието се отваря пространството, за да се случи чудото.

Love,

Юлия Атанасова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.