Просто бъди себе си

posted in: Life Thoughts | 0

Просто бъди себе си.

 

Често го чуваме. Но понякога не работи в този смисъл и с духа, в който го чуваме. Тогава по-лесно е дори да се огледаме наоколо и да си изберем, като кой да бъдем, модел на подражание…. но не и себе си.

Невинаги ще бъдем чути или разбрани и обратното, ще ни чуят и разберат. Този процес, с нечутото его е двупосочен.

Нарцисизмът разболява, заради него интелигентни хора тровят всяка своя връзка или комуникация с оклоните.

 

 

Искам да си себе си.

Бъди себе си.

Това значи, искам да блестиш, като звезда, със своята светлина, цвят, звук, скорост… и искам да усилваш светлината си, за да можеш да даваш от нея и на света. А най-сигурният начин да стане това е като пазиш стойността си, поддържаш пламъчето си.

 

Затова подарявай си свбодата и избора да се връщаш към себе си.

 

Не защото те е страх да се покажеш или разкриеш, а защото си наясно кой си… и в определени екстремни ситуации само така можеш да си сложиш шапка невидимка и наблюдаваш отстрани случващото се.

 

Себе си.

 

Тази тънка граница между твърде много и твърде малко, между това да си толкова силен, че да оставиш мекотата да е източника на силата ти, между това да се довериш на съдбата и същевременно да вярваш, че можеш да създадеш всичко, което пожелаеш, благодарение на собствената си воля и труд.

 

Тази тънка граница….  да сме себе си. Атрактивни, завладяващи, сияйни, уважавани. Но не и водени от целта да се харесаме на другите.

 

И кое е обратното на това да сме автентични, уязвими, мощни, нежни, любящи, гениални, смели, преданни? – да сме фалшиви, да играем, да се преструваме.

 

Да бъдем себе си означава да обединим истинската си страст, истинската връзка със себе си и истинската си любов …  “Ех, братко мой, ти целият си смисъл. Останалото са само кости и тъкани. Ако мислите ти са като рози, значи си розова градина. Ако си като бодил, значи си градина с бодли” – Руми.

 

„Щом стигнеш в себе си – поспри се

и се запитай – Кой съм аз? –

един артист с билет на зрител

в костюма от човешка страст…“

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.