Един разговор за мъжете и жените с Алгоритъм

Самосъзнанието е ключът към оздравяването. Все по-често срещам ментори, психолози, организатори на събития, които служат на всички, осмелили се да преоткриват своя път, в помощ за тях да лекуват старите си рани, да се отворят към истината, да станат творчески любопитни към себе си и към света. И има два ключови елемента за организаторите на подобна мотивационни активности и проекти. На първо място, да го правят от сърце и в съответствие с най-висшите си ценности. И второ, тази работа да ги повдига и подхранва и самите тях личностно, така че техните последователи и  ученици, да усетят как наистина, идеите които представляват, текат в кръвта им.

И в този ред на мисли, срещам три дами, които са отворили сърцата си и са избрали да служат точно така  и да създадат нещо изключително интересно. Нямах причина, която да ме спре да ги поканя в блога.

Те са три прекрасни жени психолози, разработили алгоритъм в помощ на мъжете как да разбират по-добре жените, как да подходят,  да накарат една жена да се усмихне, да я поканят на среща, да я впечатлят.  Те базират метода си на познанията си като специалисти психотерапевти след години работа в кабинетите си с жени, виждайки разминаването между това, което жените очакват като поведение и това, което мъжете различават като знаци.

Подходът им се отличава от досега съществуващия, че жените трябва да правят нещо, за да спечелят мъжете и превежда желанията на двата пола на разбираем за срещуположния пол език. Дават възможност на мъжете да развият различни техники и подходи, за да впечатлят жената и  как да ги използват в различни ситуации– офиса, заведението, парка и други места.   Един алгоритъм от последователни стъпки, като всяка една от тях доближава до щастливия краен резултат. На техните семинари и обучения мъжете научават повече за жените, за това какво ги вълнува, как да ги привлекат, как да бъдат избрани пред останалите мъже.

 

Днес в рубриката “Бизнеси с душа” в Judway, имам удоволствието да си говорим за мъжете, жените и разбира се, щастието, с трите основателки на “Алгоритъм” -Александрина Милчева , Виолета Загорова и Димитрина Митрева.

 

14646559_10154577796042210_1194655605_o

(от ляво надясно на снимката: Александрина, Виолета и Димитрина)

 

Здравейте, разкажете какво е Алгоритъм, как се появи идеята и как тя манифестира редом с вашите сърца за по-добър свят, с какво вашия проект помага за по-добрия, живот?

Димитрина: Алгоритъм е последователност от ясни, интересни и прости стъпки, които ще ви отдедат до крайната цел. Ние вярваме, че има път към женските сърца и че всеки един мъж може да спечели всяка една жена, стига да има правилен подход към нея. Ако една жена се намира в стая с няколко мъже, тя няма да избере нито най-богатия, нито най-красивия, а ще избере този, който и носи емоция и я      кара да се чувства специална.

Идеята се появи случайно миналото лято. Седяхме в една таверна на остров Скирос, пиехме узо и един приятел започна да разказва история за негов приятел, който бил много умен и симпатичен мъж, но нямал усещането, за това какво иска една жена, от какво би се впетчатлила, какво би я зарадвало. Така и аз споделих за подобни ситуации от  11 годишната ми практиката като психотерапевт. Мъже, които остават неразбрани от жените и жени които истински страдат от липсата на комуникация с мъжете и така се роди идеята от тази формула за флирт и успешна комуникация.

Ние искаме да направим повече жени усмихнати, удовлетворени и щастливи затова много вярваме в алгоритъма, защото той дава възможност мъжа да разбере как да достигне до женското сърце.

Как манифестира със сърцето ми ли? Аз съм човек на вярата. Аз вярвам! Вярвам в чудеса, вълшебства, но най вече вярвам в това, че хората могат да се променят стига да искат, да учат, да израстват. Самата ми работа е пряко свързана с вярата, ако не вярвах в промяната не бих могла да практикувам професията си.

 

Вашата работа е важна, защото ……

Виолета: Нашата работа всъщност е да вдъхновим участниците в нашите обучения да отключат у себе си неща, които те всъщност притежават. В днешното общество често ролите на мъжа и жената са малко преплетени и размити. Понякога дори разменени. Важно е всеки от нас да разбере в каква роля се чувства най-добре, каква енергия носи и какво всъщност би искал да промени в живота си. Когато успеем да помогнем на всеки да открие отговорите на тези въпроси, стъпките, които трябва да бъдат направени, започват да стават все по ясни, понякога очевидни.  Нашата работа е да задаваме правилните въпроси и да придружаваме хората по пътя към по-удовлетворяващи отношения с другия пол.

 

Кой/кое ви вдъхновява, за да правите това, което правите?

Александрина: Винаги сме много развълнувани по време на нашите семинари. Искриците от въпроси, които запалват нашите участници и желанието им да научат и развиват своите умения е наистина вдъхновяващо.  Вдъхновяващо е да наблюдаваш как един мъж иска да направи комплимент на една жена, да я накара да се усмихне и развълнува. Вдъхновяват ни усмивките, заряда и енергията, които се усещат по време на обученията ни. Магическо е!

 

Кое е най-голямото предизвикателство в един такъв проект и неговото осъществяване?

Димитрина: Самият живот е предизвикателство. Понякога си мисля, че обичам да имам предизвикателства това развива креативността ми, творческите процеси в мен се активират с пълна сила. В Алгоритъма бих очертала няколко такива.

Най напред  мъжете  не са толкова търсещи в тази посока колкото са жените, посещават семинари  основно с цел кариерно развитие, беше истинско предизвикателство да започнем да разчупваме тази тяхна представа, че могат всичко сами, да ги накараме да се вслушат и успяхме да го направим през ясната и проста структура на нашия Алгоритъм, където много ясно се вижда как А винаги води до Б.

Много е важно хората да си дадат сметка, че това е нещо естествено, и ако човек среща трудност в дадена област, когато е готов той се обръща към специалисти. Алгоритъмът дава възможност на мъжете да бъдат уверени, гъвкави, да постигат  целите си, да изпитат удовлетвореност и като краен резултат да направят жените щастливи.

 

14724170_10154577795757210_1192020641_o

 

Как протича една ваша практика (индивидуални ли са впрочем или групови)?

Виолета: Мъжът е по-практичен по своята природа и има нужда от систематизирана, конкретна, по-структурирана информация. Ето защо ние разработихме семинар, на който всеки участник да разработи конкретен алгоритъм, с конкретни стъпки. Първият ден е малко по-информативен, свързан типовете мъже и жени, тяхната съвместимост и с четирите подхода към жената- хумористичен, емоционален, сексуален и интелектуален.  Даваме изключително много примери за ситуации и разговори.

Вторият ден е по-практически, за да могат докато са още в група и докато информацията е прясна, да упражнят техниките. Разиграват се примерни случки, флирт в различни социални ситуации. Предизвикателства, задачи, ролеви игри, които отключват спонтанността на участниците. Поканили сме момичета, които подкрепят нашия проект и участват в практическата част.  В разговори с тях, участниците могат да упражнят наученото и след това да получат обратна връзка.

Помагаме на всеки да изработи индивидуален алгоритъм, като акцентираме върху силните му страни. А така чрез тях да развива и цялостния си потенциал.

По време на целия семинар използваме още техники от когнитивно-поведенческата терапия, психодрамата и НЛП.

Това е възможност за личностно израстване, излизане от зоната на комфорт, по-добра комуникация и възможност за изразяване на себе си.

 

А можете ли да кажете какво искат жените в две изречения? А мъжете?

Александрина: Жените искат да бъдат изслушани, уважавани и обсипвани с любов. Искат да се чувстват специални и единствени. Мъжете искат от жените да разберат, че не могат да четат мисли и когато кажат едно нещо, то най-вероятно е така и няма скрит замисъл. Също така имат нужда от жена, която да ги подкрепя и вярва в тях и техните възможности, за да могат те да развиват потенциала си.

 

Какво е за вас щастието?

 

14689986_10154577795902210_1724618227_o

 

Димитрина: Щастието е всичко и във всичко около нас, стига да поискаме да имаме сетива, за да го усетим и видим. Най вече обаче вярвам, че е въпрос на избор, ние сами избираме дали да сме щастливи или не. Щастието е в усмивката на сина ми, в прегръдката на любимия човек, в прокрадващото се слънце през есенните листа, в удовлетворението и дори в умората в края на работния ми ден.

 

 

14725285_10154577795702210_1309171899_o

 

Виолета: За мен щастието е смисълът на живота. Прави ме щастлива да виждам как все повече хора край мен започват да се чувстват щастливи 🙂

 

 

 

 

 

14699629_10154577794792210_540605124_o

 

Александрина:  Щастието за мен е любов и любов за мен е щастието. Мига, в който погледнеш към любимия човек и усетиш как момента се превръща в цяла вечност. Щастливите усмивки придружени с невидимо мълчание, вечер на по чаша вино. Успявам да открия щастието и в най-малките неща.

 

 

 

 

Автор: Юлия Атанасова

Снимки: личен архив Алгоритъм

 

Още за Алгоритъм

https://www.facebook.com/algoritum/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

http://algoritum.com/index.php

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.