Ритуали за самосъхранение

posted in: Life Thoughts | 0

Нежност. Състрадание. Подхранване. Милост. Блясък. Прошка. Изцеление. Свобода. Смирение. Магия. Мистерия. Любов.

 

Това са част от любимите ми думи. В тях са въплътени и едни от най-дълбоките ми философии и ръководни идеали, които се старая да споделям с всички около себе си, докато съм тук на тази земя.

 

А какво ако ги насочваме освен навън и навътре?

При мен това започна да се случва постепенно с възрастта. Тази любяща грижа за себе си стана фокус, след като в следствие на достатъчно количество себеотрицание и постоянно отхвърляне на нуждите на тялото ми, то започна да крещи все по-силно за помощ. Усещала съм в такива моменти объркване, вина, напиращи сълзи, депресия, срам, тежест и после тук там някоя друга болка или дискомфорт. Вече приемам тези знаци, като послания, които ме подсещат да наблюдавам добре зоните, които пренатоварвам и така нарушавам баланса си.

И като част от лекуващото пътешествие, си направих и списък с подхранващи терапии, които ме повдигат, когато се чувствам изчерпана.

 

Нежен начин за подхранване на тяло, ум и душа.

 

Лечебно докосване

 

8

 

Има много начини, включително чрез нашето собствено докосване. Може да е чрез спа процедури или масажи, а може и просто седнала в леглото с бурканче ароматен лосион нежно да масажирам тялото, краката, ръцете, лицето… обикнах грижата за мен с Алое Вера – избирам високакачествени продукти, без консерванти, които буквално се стопяват в кожата ми и оставят лек и вкусен аромат. Не пропускам да масажирам и всички болезнени точки с много любов и грижа….. и скалпа, което понякога ме просълзява от удоволствие.

 

Билков чай

 

13507151_1010429852338406_6830992000885054147_n

 

Обичам екзотичните аромати и вкусове. Един от любимите ми е микс от зелен чай, листа от мате, кора от лапачо, листа от коприва, ройбос, лимонова кора и сладък корен – беден на калории и източник на течности (Figu Activ от LR). Тази комбинация е толкова лека, мека, буйна, пълна с антиоксиданти. Но също така напитката ме води по най-приятния начин към света на сънищата.  Обичам да го пия вечер, като ритуал. Ако не го превърна в любим ритуал, няма да го правя редовно и усещам по същия начин. А така има нещо декадентско в цялото това лично изживяване в края на деня. Чашката, ароматът, музиката, домашната атмосфера, покоя….

 

Вода

 

7

 

Тя е толкова важна за здравето, жизнеността, клетките, кожата, и цялото ни същество.

В нея може да добавя парченца мента, лимон, краставица, боровинки, пъпеш, микс от цитрусови плодове. Водата може да е изкуство. Ексепериментарайте! Добавяйте различни вкусове и аромати. Използвайте и чаша с позитивни послания на нея. Ако не сте опитвали досега, може да прочетете малко повече за изследванията на Др. Емото за водата и вибрациите.

 

Ароматни свещи

 

9

 

Те придават магичност на обстановката. Стимулират към спокойствие, забавяне,  време за покой, медитация, молитва.

 

Чисти чаршафи, отворени прозорци, летящи пердета и нежен ванилов аромат

 

13466497_1010417569006301_7536729459938012692_n

 

Няма нищо по-сладко от потапянето в свежите и чисти чаршафи и пълното отпускане, докато свежия въздух навлиза през прозореца и гали пердетата. И тогава леко ги ароматизирам с уханието на  ванилия на парфюма KAROLINA на LR.

 

Уханието не само за мен, но и за всичко около мен.

 

Отпускащият душ е грижа за себе си – и много Алое Вера…

 

image1 (1)

 

Любовта ми към Алое Вера не е тайна. Тези продукти ме правят щастлива. Сокът от Алое Вера е известен още от древността с лечебните за кожата свойства. Той се абсорбира от нея до 3-4 пъти по-бързо от водата. За лицето има много подхранващи и регенериращи свойства. Предпазва цялостно от ултравиолетовите лъчи, има и лечебно действие за много кожни заболявания. Затова отпускащия душ винаги е последван с ароматна грижа за лицето и тялото отново с продукти с Алое Вера. Тази грижа също е ритуал за мен, защото я правя успоредно с упражнения за вдишване и издишване и приемане на лечебните свойства на продуктите от тялото ми.

 

Удобни дрехи

 

4

 

Отдавна мина времето на “модерното” при мен. Научих се да нося материи и стилове, които не ме стягат, обезвъздушават или ме карат да се чувствам притеснена. Цветовете и слоевете са важни, но най-важно е да усещам дишането, движенията, лекотата си. Всичко останало води до разсейване и изгубване на баланса. Същото е и с обувките, искам да се усещам жива, бърза, мека.

 

Време за отнасяне

 

image1

 

 

Няма нищо по –прекрасно от това да се изгубиш сред книгите в книжарницата, безгрижните разходки, смеха….там  изгубвам представа за времето.

 

И още начини за самосъхранение:

 

 

 

Музика, изкуство, книги, йога

 

Танци

 

Здрава храна

 

Събжудане без аларма

 

Креативност

 

Природа…

 

Ти как се подхранваш?

 

 

Юлия Атанасова, XOXO

 

Остани мотивиран, каня те на пътешествие към желанията – кликни върху картинката за регистрация. 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.