Сладост има навсякъде

posted in: Life Thoughts | 0

Без съмнение тази 2020 даде на творците много храна за размисъл и е предпоставка да се родят сред най-обещаващите в глобалния пейзаж заглавия.

Книгите, за най-голяма радост, отново са must have. И между темите за пандемията, Black lives matter, американските избори и неизбежните промени в навиците, които цялото ни общество трябва да претърпи в резултат на текущата здравна ситуация, писателите доказаха, че винаги остават онези невидими най-доверени ни лица, които дават глас на най-съкровените ни мисли, развличат ни и особено в тази ситуация на lockdown ни карат да се чувстваме по-малко сами. Всъщност, въпреки почти пълното затваряне на някои райони по света, книжарниците останаха единствените търговски обекти, при които се наблюдава възраждане, издигане. Не е трудно да си отговорим защо – те ни позволязавт да пътуваме с умовете си, отразяват и запълват празнините ни в този толкова необичаен период.

Как се промениха човешките взаимоотношения след пандемията? Колко от нас с нетърпение очакват да пътуват отново? И все пак, за какви нови сценарии трябва да се готвим?

Връщането навътре към себе си е сред най-коментираните теми през цялата тази година.

Аз си открих тази книжка на Рупи Каур. „Мляко и мед“ ни води на пътешествие в най-горчивите моменти в живота, като ни помага да открием сладостта в тях. А сладост има навсякъде, ако просто искаме го открием.

Love, Юлия

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.