Споделено за щастието с Милена Голева

Милена Голева е позната, като един от най-влиятелните мотиватори и преподаватели в изкуството на йога, медитация и позитивно чувстване в България. Тя е известна като първата и единствена в нашата страна, автор и водещ на високоефективна и висококачествена колекция от 12 аудио СД практики на български език. Нейната мисия е да направи изкуството на медитацията, релаксацията и отпускането достъпни за всеки съвременен човек.

 

Милена помага и вдъхновява хората как да живеят живота си от мястото на безусловната любов. Тя е ключът към светлината за всеки, който стои в тъмното, и напомня на всички ни колко добри сме всъщност, такива каквито сме се родили – понеже много често го забравяме.

 

Да, звучи езотерично, но всъщност е много практично, могъщо и простичко, това, което тя прави.

 

Могъщо е, тъй като само когато веднъж осъзнаем какво Не СМЕ, това което единствено остава в нас е което СМЕ. И веднъж разбрали какво СМЕ, нищо не може да ни повали – нито болест, нито трагедия, нито загуба.

 

Тук е мястото и на нейният голям принос. Милена помага на всички готови да  преминат  по този път, с различни медитативни практики, благодарение на които стъпка по стъпка се работи в полза на освобождаване от нездравословните  модели и програми.

 

Нейната работа е изключително важна, защото съществува огромен скрит глад за обич и приемане у всички хора – точно тук, точно сега. Всеки един човек търси нещо – работата, любовния партньор, здравето, предметите, титлите… но всъщност накрая се оказва, че не търси тях, а връзката с първоизточника си, с божественото.

 

И както поетът Руми е казал: “Аз съм една дупчица във флейтата, през която  преминава божествения дъх” , така и Милена ни изпраща своя дъх и вяра под формата на своята собствена музика – медитациите.

 

Щастилива и благодарна съм, че днес е специален гост в “Споделено за щастието с..”.

 

Автор: Юлия Атанасова

Снимки: личен архив Милена Голева

14646707_10210172017594628_1659102786_o

 

НЕОБХОДИМО ЛИ Е ДА СМЕ МАЛКО ЛУДИ, ЗА ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ?

Ама разбира се! Какво значи “малко луди”? Според мен да гледаш на живота от малко по-артистична гледна точка и да си леко извън матрицата! И това ако не е чудесен начин да бъдеш Щастлив.

 

КАК БИ ОПИСАЛА ЩАСТИЕТО?

Това е огърлица от красиви моменти, за които имаме сетива да забележим и бъдем Благодарни!

 

МЕДИТАЦИЯТА С КАКВО  ПОМАГА ЗА ПО-ЩАСТЛИВ ЖИВОТ?

Важно е да кажа, че смисъла на медитацията НЕ Е да отидем по пещерите, за да успокоим умовете си. Смисъла е това укротяване на ума да ни помогне да направим нормалното си ежедневие по-качествено и по-щастливо. Аз наблюдавам ежедневно как буквално се променя живота за хората открили медитацията. Тя внася истинско качество!  Успокоява ни! Лекува ни! Дава ни лукса да останем насаме със себе си! Отморява ни! Медитиращите хора са наистина по-щастливи!

 

СПОРЕД ТЕБ  СЪЩЕСТВУВА  ЛИ РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ?

Да! Но за всеки човек тази рецепта съдържа различни съставки. Всеки трябва да си я открие сам!

 

КОЛКО ЧЕСТО Е ХУБАВО ДА МЕДИТИРАМЕ?

Всеки ден! Или поне колкото е възможно по-често. Аз съм вероятно един от хората, които ежедневно и по различни поводи чува репликата “Нямам време”.  И от опит знам, че това са само оправдания. Всичко е въпрос на приоритети.

 

ДА МЕДИТИРАМЕ ЛИ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА И КАК? ОБИКНОВЕНО ПРЕЗ ДЕНЯ СМЕ ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА, А НАЙ-МНОГО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ОТПУСКАЩИ И ЗАЗЕМЯВАЩИ ПРАКТИКИ.  КАКЪВ Е ТВОЯТ СЪВЕТ?

Аз съм практичен човек. И не бих препоръчала медитация през деня. Не защото не е добре. А защото в динамиката на деня е почти невъзможно да се изключим. Дори и да намерим време, ума ни ще препуска в задачите за деня.  Аз препоръчвам медитацията вечер преди лягане или сутрин веднага след събуждане. Това е време, което естествено посвещаваме на себе си и постепенно се оттегляме навътре в себе си.

Разбира се, през деня бихме могли да отделяме по 5-10 мин, за да останем насаме със себе си. Да отпуснем частите на тялото си и след това буквално за 4-5 мин да наблюдаваме дъха си. Без да го променяме. Без да го контролираме. Превръщаме се в страничен наблюдател.

 

НЕОБХОДИМО ЛИ Е ДА СИ УСПЯЛ, ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВ?

Щастливите хора успяват! Успелите не винаги са щастливи!

 

14646547_10210172012474500_731852943_o

 

ЛЕСНО ЛИ Е ДА РАБОТИШ ТОВА, КОЕТО ОБИЧАШ?

Никак не е лесно! Особено у нас! НО! Е най-лесно от всичко! Защото го правиш с Любов и то не ти тежи!

 

ТЕБ КАКВО ТЕ МОТИВИРА?

Хората! Резултатите, които постигат!

 

ВЯРВАШ ЛИ В МЕЧТИТЕ?

Категорично! И съм човек, който много мечтае!

 

КОЯ Е ЛЮБИМАТА ТИ ДЕТСКА ПРИКАЗКА?

Малкият принц! Тя всъщност никак не е детска. И до днес си я чета и винаги откривам нови нюанси.

 

14697343_10210172023394773_104644746_o

 

ИМАШ ЛИ СПОМЕН ОТ ДЕТСТВОТО ТИ, ПРЯКО СВЪРЗАН С ТОВА, С КОЕТО СЕ ЗАНИМАВАШ ДНЕС?

Да! Още от много мъничка съм знаела, че имам нещо подобно на вълшебната пръчица или на лампата на Аладин или на кърпичката, която дава храна. И още от мъничка съм вярвала, че ще открия. И то ще бъде винаги с мен. Дълго го търсих. Не спирах да вярвам. И разбира се, го открих. Това са моите вярвания и вибрации или моя ум. И той е наистина навсякъде с мен. И вече знам, че всичко което поискам и вярвам в него мога да го постигна. ВСИЧКО! Години по-късно, въплатих това знание в една много специална релаксация за деца. Разказвам я на децата като красива приказка. Но от нея научават за вълшебната пръчица, с която ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

 

КАК ЗАПОЧВА ДЕНЯТ ТИ?

С най-хубавото! С думите: – Мамо, Обичам те!

 

КОЕ ТИ НОСИ ЧУВСТВО НА ПЪЛНОТА?

Благодарността! Всеки път, когато изпитвам това чувство се усещам истински пълна, цялостна и завършена!

 

КАКВО ПРАВИШ, КОГАТО СИ ПРЕТОВАРЕНА ИЛИ ПОД СТРЕС?

Медитирам! 🙂 Това е моята огромна тайна! Затова съм се заела да я споделя и с другите. Да стигне до повече хора! Струва си! Безценно е!

 

КАКВО Е ЗА ТЕБ ЗАРЕЖДАНЕТО? КАК ГО ПОСТИГАШ?

В ежедневието си се зареждам с ежедневна медитация. Когато съм във ваканционен режим често добавям и мауна или мълчание. За мен това е една от най-бързо възстановяващите ме практики. Просто мълча. Съзерцавам. Наблюдавам.

 

 

14696843_10210172012874510_2055698376_n

 

ИМАШ ЛИ ВРЕМЕ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ?

Забавлението е мое ежедневие. Аз обожавам, това с което се занимавам. Освен това съм майка на 5-годишна дъщеря, с която изключително много се забавляваме.

 

КАК СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ, НЯКОИ ПРОСТИ ТРИКОВЕ, РИТУАЛИ?

Контрастен душ! Правя си всеки ден, когато се къпя. Това е нещо като СПА у дома!

 

МОЛЯ ТЕ, СПОДЕЛИ НЯКОИ МЪДРИ ДУМИ, КОИТО СА ОКАЗАЛИ ДИРЕКТЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ЖИВОТА ТИ ДНЕС.

Мантрата на спокойствието:

Колкото – толкова

Когато – тогава

Каквото – такова!

Когато за първи път я чух, тя силно разбунтува духа ми. Казах си, че това е примирение и отказ да се бориш. Но постепенно живота ме научи, че тази философия е истинско съкровище.

 

БЛАГОДАРЯ!

Аз също Благодаря! Беше приятно удоволствие за мен!

 

 

Още за Милена Голева: http://milenameditations.com/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.