Споделено за щастието с Кристиана Стефанова

„Споделено за щастието” е една непрекъсната поредица с участието на личности, посветили дейността и живота си на щастието.

 

Днес имам удоволствието да ви  запозная с Кристиана Стефанова от “Всеки следобед с Криси” по Канал 3.

 

Всеки делник от 16 до 17 часа, тя буди усмивките ни от екрана и ни помага да се замислим за стойностното, забавното и красивото в живота… среща ни с интересни хора, събития, истории, касаещи здравето, семейството, взаимоотношенията, свободното време, стила, духа, културата, астрологията …

 

И тъй като винаги е от страната на питащия, реших да я поканя този път да застане от тази на даващата отговори по най-любимата за всички ни тема – щастието.

 

Приятно четене,

Юлия Атанасова

 

 

НЕОБХОДИМО ЛИ Е ДА СМЕ МАЛКО ЛУДИ, ЗА ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ?

Не мога да напиша общовалидна рецепта за щастие, но мога да издам работещата за мен. За да сме щастливи трябва да бъдем деца. Да гледаме през погледа на откриватели, да се радваме на всички красиви неща, които ни заобикалят, да сме чисти и може би малка доза лудост наистина ни е нужна, за да бъдем щастливи.

 

КАК БИ ОПИСАЛА ЩАСТИЕТО?

Щастието е слънце, онова, което грее в очите ни, спокойствие и хармония, които усещаме в душата, любов, която изпълва сърцето!

 

 

СПОРЕД ТЕБ СЪЩЕСТВУВА  ЛИ РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ?

Рецептата за щастие включва съзнателен живот! Добре е да се консумират редовно позитивни емоции, хубава музика и да се практикуват редовни срещи с вдъхновяващи хора. В неограничени количества се дарява и получава любов , полага се грижа за духовното, физическо и ментално Аз, практикуват се разходки сред природата, спорт и задължително се набляга на хармонията и спокойствието. Внимание! Страничните ефекти са ежедневни усмивки и ежеминутно щастие!

 

НЕОБХОДИМО ЛИ Е ДА СИ УСПЯЛ, ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВ?

Успехът, както и щастието са доста субективни. Ако не се замисляш за тях, значи присъстват в живота ти. Със сигурност, обаче, си успял ако се чувстваш щастлив.

 

ЛЕСНО ЛИ Е ДА РАБОТИШ ТОВА, КОЕТО ОБИЧАШ?

Най-прекрасното усещане е да работиш това, което обичаш. Открий какво те прави щастлив, превърни го в професия и никога няма да ти се налага да ходиш на работа. Не е лесно, но е приятно! Само леката умора в края на седмицата напомня, че все пак това е твоята работа.

 

ТЕБ КАКВО ТЕ МОТИВИРА?

Най-голямата ми мотивация е усещането, че правя нещо, което разсейва хората от сивото, нещо, което ги усмихва, учи и обогатява. Обичам удовлетворението, което усещам след края на ежедневния ефир, това, че съм направила нечий следобед по-цветен и, разбира се, позитивното отношение и обратна връзка, както от зрителите, така и от гостите във „Всеки следобед с Криси“

 

Криси по време на интервюто с Хулио Иглесиас Младши

 

ВЯРВАШ ЛИ В МЕЧТИТЕ?

Не само вярвам, а ги създавам ежедневно. Прекрасно е да сбъдваш желанията си. При мен отнема време, но с постоянство и вяра всичко се случва по най-добрия начин в подходящия момент. Независимо дали става дума за материални придобивки или пък не, тръпката от реализацията е неописуема. И ако и тук искаш рецепта, веднага ти казвам – вяра, търпение и чистота на мислите!

 

КОЯ Е ЛЮБИМАТА ТИ ДЕТСКА ПРИКАЗКА?

„Грозното патенце“ на Андерсен. Не зная дали това е подменен детски спомен заради скорошния ми прочит на приказката и различното осъзнаване на посланието, но винаги съм я обичала.

 

ИМАШ ЛИ СПОМЕН ОТ ДЕТСТВОТО ТИ, ПРЯКО СВЪРЗАН С ТОВА, С КОЕТО СЕ ЗАНИМАВАШ ДНЕС?

Имам спомен за семейните вечери пред телевизора и новините на единствената по това време телевизия. Като че ли тогава се зароди мечтата и аз да бъда водеща. Възхищавах се на правилната дикция, изразителност и увереност, която виждах на екрана.

 

 

КАК ЗАПОЧВА ДЕНЯТ ТИ?

С благодарност, усмивка и чаша ароматен чай.

 

КОЕ ТИ НОСИ ЧУВСТВО НА ПЪЛНОТА?

Това, че научих, че всички ние сме цялостни и прекрасни личности, без да търсим отговорност за щастието ни някъде извън нас. Това, че имам възможността да работя това, което обичам, да бъда такава каквато съм и да живея в хармония със себе си и заобикалящия ме свят.

 

КАКВО ПРАВИШ, КОГАТО СИ ПРЕТОВАРЕНА ИЛИ ПОД СТРЕС?

Тренирам. Спортът винаги е бил част от живота ми от ранна детска възраст. В годините фитнес залата се превърна в моя храм за разпускане след натоварения с комуникация и срещи ден. Преди време открих и ползотворното влияние на йогата върху цялостния ми баланс. Физическото натоварване ми помага да разпускам емоционално и ме зарежда по един прекрасен начин.

 

КАКВО Е ЗА ТЕБ ЗАРЕЖДАНЕТО? КАК ГО ПОСТИГАШ?

Обичам разходките в планината, срещите с водата под форма на реки, морета и океани, спокойствието през почивните дни с книга в ръка, пътуванията и опознаването на различни държави и култури. Смяната на пейзажа е безотказно зарядно средство.

 

 

ИМАШ ЛИ ВРЕМЕ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ?

Аз се забавлявам постоянно. Правя неща, които са ми интересни, срещам се с хора, които ме усмихват и съм избрала да бъда действаща и позитивно настроена.

 

КАК СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ, НЯКОИ ПРОСТИ ТРИКОВЕ, РИТУАЛИ?

Може би ще прозвучи като клише, но спортът, здравословното хранене и отговорността към мислите ни са най-голямата грижа, която можем да си дадем. Ако ме питаш за чисто женски трикове за красота и поддържане на външен вид , не бих казала, че имам, доверявам се на професионалите в салона.

 

МОЛЯ ТЕ, СПОДЕЛИ НЯКОИ МЪДРИ ДУМИ, КОИТО СА ОКАЗАЛИ ДИРЕКТЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ЖИВОТА ТИ ДНЕС.

Знаеш ли, много често точно в подходящия момент прочитам или чувам нещо, което отговаря на вибрацията ми. И затова в духа на размишленията ми за щастието се сещам за думите на Джон Ленън: „Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота.“

 

Още за Всеки следобед с Криси тук

Фейсбук страница Всеки следобед с Криси тук

Нийл Доналд Уолш на гости във Всеки следобед с Криси – интервю

Хулио Иглесиас на гости във Всеки следобед с Криси – интервю

Българската мечта във Всеки следобед с Криси тук

Още от Всеки следобед с Криси тук

 

Снимки: личен архив Кристиана Стефанова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.