С много любов огромен резултат

posted in: Life Thoughts | 0

 

Най-трудно за вярване е, че промяната в отношението ни към нещата ще промени живота ни. Към добро.

 

Страхът от неизвестното пари.

 

Страх от несигурност, от загуба на спечеленото.

Страхът се изжиява във всички тях: гняв, ревност, съмнение, колебание, несигурност, завист…където има болка има и страх.

Но сме свикнали да ни е страх и да се защитаваме, да се пазим, да се барикадираме, да се крием, да не казваме това което мислим, да сме недоверчиви. Свидетели сме на бягства от проблемите и много шум. Защото когато има шум не чуваме себе си. А преди да чуем себе си чуваме мислите, които ако няма шум стават страшни, прииждащи, като големи вълни.

 

Какво става, когато обичаме, когато се наслаждаваме на приятен момент – просто изведнъж сме по-големи от страховете си. Това е. Успяваме да разбием комфорта и казваме: щастлив съм, искам и мога да го постигна.

Мечтаем, креативни сме , забавни, смеещи се, свободни.

 

Промяната е точно тук в нашия избор да оставим външния свят да контролира вътрешния ни или да наблюдаваме себе си и наоколо и да действаме в полза на правя най-доброто, уча се да бъда по-добър всеки ден, наслаждавам се на пътя, предизвикателствата ми дават възможността да порасна, да науча.

 

Не можем да кажем на другите какво да правят, как да се държат, но можем да им покажем с пример, можем да им дадем идея за упражнение, предизвикателство за един ден.

 

Какво ще стане ако в утрешния ден не съдим никой? Ей така, един ден, без осъждане, без критика, без коментар?

Остава време за много добри идеи, които получават и търсеното пространството за да се появят и проявят. Фокус става споделянето на добро. Един ден, без коментар по адрес на други хора е достатъчен да видим различно.

Хората са го казали: „Големи приказки, малко действие, нулев резулатат“.

 

Тогава защо не пробваме обратното?

Много действие и резултат. Много любов и креативност и огромен резултат. Действията ни зареждат околните и стимулират собствения ни ентуисиазъм.

 

Движи се.

Открий покоя.

Общувай бавно.

Наблюдавай това, което те прекъсва и това, което те води грациозно.

Бъди мил.

Бъди себе си, без да съдиш, давай и прави с любов.

Организирай ежедневни риутали, които превръщат свършването на работата в отдаденост.

Уважавай дори в моменти на неуважение.

Нашето отношение променя толкова многои и ни дава толкова много! Отдаденост!

 

Юлия Атанасова, ХОХО

 

Готов ли си да сбъдваш желанията си? Каня те да го наравим заедно с предизвикателството „Аз сътворявам желанието“ – 10 писма в 10 седмици, в които ще споделя с теб мислите си за сбъдването.

Регистрирай се ТУК, за да станеш част от пътешествието. Очаквай първият пост в пощата си на 21 май 2017.

Остани мотивиран, открий радостта в себе си, изтегли безплатно книжката Аз съм радостта – кликни върху картинката за регистрация. 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.