Там в яйцето

posted in: Life Thoughts | 0

 Инкубационният период може да не е толкова привлекателен. Надеждата за това, което предстои е по-секси, а това място по средата, когато още не му е дошло времето е леко неудобно.

И все пак то си има и своите плюсове – когато си сам  в собственото си яйце. Мир. Лично пространство. И когато накрая се излюпиш, а това ще стане един ден, ще си пълен със сила и няма да се върнеш назад.

Следващият ти скок в кариерата изисква да пропуснеш няколко ваканции, да си правиш косата и да се постараеш повечко всеки ден. Любовта,  която така чакаш да се появи, изведнъж ще  те зашлеви по лицето и тогава ще дойде ново, което да се учиш да преодоляваш и  то ще е част от новото ти невероятно Аз.

Но сега, в този момент, в яйцето, вкусвай от сладостта на опознаването си. Просто се наслаждавай, защото това леко удоволствие ти помага да се освободиш от всички съмнения, които имаш за бъдещето.

Знам, сигурно правиш верните неща, за да сбъднеш мечтите си и ще кажеш колко още трябва да чакам? И аз съм последният човек на този свят, от който ще искаш да слушаш за търпение. И е така. И те разбирам много добре, защото докато си говорим за търпение и аз самата натискам с пълна сила клаксона зад волана.

Затова нека се центрираме. Няма как кокошката да се появи преди излюпването. И няма как да се впуснем с рогата напред  нетърпеливо и да настояваме, защото би било катастрофално и времето за преодоляването на последиците от нещо подобно още по-дълго.

Наслади се на себе си, на мислите си, преди да се е сбъднало желанието ти, мечтата ти.

Обичай яйцето си. Защото то няма да е вечно тук и съвсем скоро ще размахваш криле и животът никога няма да бъде същия като преди.

И за всичките ти приятели, които чакат ли чакат резултата да дойде … помогни им да заобичат своето яйце. Сподели с тях, натисни share.

Юлия Атанасова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.