Твори успеха с душата си

 

Все по-често чуваме истории за хора, които изведнъж напускат корпоративния свят и се захващат с хобито си или дейност, която им носи любов и щастие. 

Кардинално променят ценностната си система и света около себе си, осъзнавайки в даден момент къде се крие истинското щастие – в свободата, неограничения потенциал и възможности, преоткриването на собствената креативност, безусловната любов …

 

Работата, която вършим е важна, защото и ние хората и нашите мечти  сме важни. Качеството на живота ни е важно. Дали го съзнаваме или не, всеки от нас е епицентъра на собствения си живот.

И когато се чувстваме подкрепени, обичани, подхранени  това се отразява върху успеха ни всеки ден.

Има толкова много хора на тази Земя, които се разхождат, изгубили сигурността и доверието си, прекарващи прекалено много време в опити да бъдат приети от другите и в този нелек процес се отдалечават все повече от себе си.

Всички сме жадни и гладни за собственото си пространство, за собствения си живот. И работата ни също играе огромна роля в откриването на това съкровено наше си място.

С годините многократно се убедих, че голямото майсторство не е в това да спечелим резултата, а как го постигаме.

 

Бизнес с душа (soulful business). Какво е това?

1

 

Да работим от душа, със сърце…

Да взимаме решенията от дълбините на своите честност, истински желания и вярвания, вместо просто да следваме съвременните тенденции и да правим нещо, само защото искаме да се сравняваме с някой друг или очакваме бърза финансова възвръщаемост.

Да виждаме отвъд егото си и как наистина да бъдем от полза, в услуга – на себе си и на клиентите и партньорите ни, как да помагаме и носим щастие.

Тогава и нашите активност и дейност вече се превръщат в мисия, кауза…

 

Една възможност.

Когато слушах представянето на немската мултилевъл маркетинг компания LR Health & Beauty, сред първите, които грабнаха вниманието ми бяха независимостта и неограничението.

Докато работиш за някой или се опитваш да развиваш собствен бизнес – никога не си свободен. А и в двата случая спреш ли да го правиш, автоматично спират и доходите. Факт.

Не случайно сред най-големите страхове за хората са парите – и най-вече тяхната загуба.

Животът става много различен, когато тази спирачка изчезне  – тогава приоритети ни стават любовта и щастието, а отворените сърца винаги привличат и повече изобилие.

Но дойде ли възможността дали всеки е готов за тази свобода и да я приеме така бързо в живота си? Дали лесното изведнъж не става трудно? Именно тогава имаме нужда и от малко помощ, подкрепа, насока.

И в този ред на мисли, съществуват компании, които създават условията за свобода, щастие и изобилие за другите.

Мисията на LR Health & Beauty е такава – да среща, колкото се може повече хора със света на здравето, щастието, успеха, да им помага да повярват в себе си чрез традициите на този по-различен бизнес модел, наречен мултилевъл маркетинг и директните продажби.

 

13495204_1010421692339222_8102886011066399203_n

 

По време на срещите на сътрудниците често става въпрос и за този нов настрой и отношение към себе си, хората, бизнеса, парите…

Да! И отношението ни към парите е изключитело важно, както и личните ни граници за успех. Как нещо, на което се противопоставяме изобщо ще иска да върви към нас?! И как ще оценим успеха, ако още в началото признаваме за такъв само върха? Ами къде остават удоволствието, знанието, опита, идеите, хората по пътя…? И как се възнаграждаваме за тези междинни резултати?

 

Има ли много осмелили се да последват мечтите си в България?

По време на летния бизнес коктейл на LR, Иванина Донно, управител за България, разказа интересни факти:

 

13529202_1010422725672452_2184167079698883476_n

 

 

“В България сме от 7 години с 5 000 активни сътрудници. Въпреки, че 5 000 може да изглежда като огромен брой хора, за нас това е едва началото. Важното е, че растежът ни е в двуцифрени проценти. Компанията произвежда 650 продукта в сферата на красотата и здравето с гарантирано немско качество. LR е експерт в сферите Anti-age, хранителни добавки и гелове за пиене с алое вера. Това, което най-вече ни отличава на пазара е, че продуктите ни притежават едни от най-авторитетните международни сертификати за качество, включително и от институт Fresenius. Отличителното за бизнес модела ни е, че в рамките на нашата система за възнаграждение за сътрудници ние сме в партньорство с автомобилните компании Фолксваген, Мерцедес и Порше”.

 

Тук ще допълня и още нещо полезно – компанията предлага и прогресивна система на обучение, която изгражда у сътрудниците качествата и уменията, необходими за успешното развитие и ръководене на собствен бизнес. Плюс свободата сам да си си шеф, сам да си поставяш работното време, целите, програмата и без ограничение в растежа.

 

Какъв е изводът ми от всичко написано?  Кой е най-удачният съвет за успех и щастие?

 

Свободата, създаването на собствени представи за успеха, работата с любов, приемане на възможностите, вярата в живота, изобилието….

 

Защо не?

 

Нали всичко е въпрос на личен избор.

 

Автор: Юлия Атанасова

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора. 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.