Любовна бележка до всички, които се притесняват да кажат цената

posted in: Work Thoughts | 0

 

Любовна бележка до всички, които се притесняват да кажат цената

 

Цените са дребен факт, но обичаме да се преструваме, че това не е така.

 

Имах невероятна среща със собственичка на нов бизнес вчера. Бях неин клиент. Занимава се с билки и продукти от билки.

 

И когато дойде ред да си говорим за пари, тя започна много мило и сякаш абсолютно нормално за нея да ми предлага: “О не, няма да ми плащаш, нова съм в това, за мен опита е важен, може някой ден на направим някой бартер. Погледнах я и й казах: Категорично не, приятелко моя”.

 

Защото…. директно казано: парите ни дават възможността на всички да правим, това което ни е предоепределено да правим, по начин който кара всички да се чувстват добре, и ни позволяват да живеем чудесен и интересен живот. И да се научим как да си ги поискаме не е лесно, но е критично важно.

 

Съмнението ни обикновено идва от незнанието за какво точно да я поискаме тази цена, нали? Няма правила и никога няма как да знаем дали за другия нашето предложение ще е прекалено скъпо или прекалено евтино и си мислим – защо няма някой стандарт, за да си спестя този момент с искането?

 

Но точно в това е смисъла на бизнеса. Да изграждаме собствените си стандарти. Нашето представяне е изключително важно за това как ни възприемат. А извън интернет, най-добрия начин да изградим доверието и търсенето е начина, по който говорим. Това, което казваме и начина по който го казваме са основополагащи, защото изразяват най-добре нашата стойност и майсторство. Всички знаем, че начинът по който говорим, няма нищо общо с качеството на работата ни, но познайте какво? За тях, клиентите – има общо.

Компетентността ни в това което казваме е равна на компетентността ни в живота.

 

Затова можеш да започнеш и оттук. Поработи върху чувството си на комфорт с тези простички утвърждения: Аз съм жена. Аз обичам живота. Аз работя, това което обичам. Аз взимам по 100 евро на час (или сложи това, което е релевантно за теб и твоя бизнес)

 

Не е чак толкова трудно нали? Няма защо да водим дебати за факти, като цените, в края на краищата.

 

И ценообразуването може да е съвсем неудобно в началото, но след време ще оцениш факта, че ТИ знаеш нещо, което ТЕ не, което е в основата на твоята цена.

 

Не пропускай да следиш актуалите събития и заглавия в секция Събития и FB страницата Judway.

 

Love,

Юлия Атанасова

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.