Цени това, което правиш.

posted in: Work Thoughts | 0

Когато говорим за бизнес и успех, винаги има и мисия и решаване на проблеми. Но ако темата е изкуство или творенето на това, което обичаме, често възникват въпроси:

“Какво ако, това което правя не оказва пряк ефект върху света или решаването на проблеми?

“Има ли начин това, което обичам да правя все пак да е в полза за другите?”

С подобни се сблъскват повечето творчески личности, когато тръгнат да продават творбите си.

И ако и вие сте сред тях, когато помислите за предлагане на това, което създавате там пред големия свят, хващали ли сте се с подобни мисли в главата:

„Какво ако моя бизнес модел си е свързан изцяло с мен и изпитвам трудност да видя как това което творя наистина ще помогне на някой, освен на мен да следвам мечтите си?“

Повечето от нас изпитваме съпротива да ценим собствената си работа, особено когато “създаването” идва така естестевено от самите нас.

Маркетингът може и да е по-лесен за схващане и реализация, когато това, което предлагаме на света решава болка.

Но ако не продавате стока или услуга защо мислите, че вашия “бизнес” няма позитивно въздействие за другите?  И ако сте творец, кой определя стойността на вашата работа?

Затова днес исках да ви подсетя следното: Всички ние сме ценни и всички правим нещо важно за този свят. Всеки начин на изразяване носи стойност. Няма по-важна и по-маловажна работа или професия.

Изкуството е красота, удоволствие, любов.

Можете ли да си представите света без картини, музика, книги, филми, опера, концерти, театър, фотография?Щяхме да сме най-отегчената планета в Галактиката.

Изкуството ни свързва с нашата човешка същност и помежду ни, предизвиква ни да чувстваме и да обичаме. Представете си цялата тази красота да отсъства от живота ни?

Когато гледаме всички он-лайн обучения в един момент започваме да си мислим, че изкуството е непродаваемо, защото не решава проблеми. Но това, че не предлагате нещо, което помага как да се изкарат повече пари за лимитирано време или как да се изчистят петната отраз не го прави по-малко важно. Напротив! Много е важно! И ако все още се двуомите, ето какво е споделил и самият Пабло Пикасо:

“Предназначението на изкуството е да измие прахта от ежедневието в душите ни.”

Така че, изкуството определено решава проблем – чисти душите ни!

И още нещо, не забравяйте че когато правите това, което обичате и го правите с любов и страст, то зарежда със същите и хората около вас, което си е добавена стойност за света!

А сега, сетете се и си опишете 3 причини, заради които вашето изкуство се отличава и носи стойност. Ако ви дойдат повече, още по-добре, продължавайте да изброявате.

В този момент няма значение на какъв етап от бизнеса и живота сте или какво правите, за да се изхранвате. Защото се обзалагам, че ако премините този етап с откриването стойността на собствената си работа, сте на крачка от следващия.

Да носите уважение и положително отношение към собственото си себеизразяване и изкуство е ключът към успеха. И добрата оценка към това, което предлагате на света оказва мощен ефект върху това, което се движи около вас.

Love, Юлия Атанасова 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.