6 упражнения, с които се отпускам

posted in: Life Thoughts | 0

Когато страдаме в желанието си да медитираме, защото не ни се получава, може и да се откажем да продължим да опитваме. Мислим, че не е за нас.

Просто лайфстайлът ни е такъв. Шумен.

И затваряйки очи започваме да чуваме мислите дори по-силно. А медитация е когато пуснем мислите да минават покрай нас.

 

Помня в миналото ми имаше моменти, в които единственото, за което говорех беше работата ми и когато затворех очи пак си мислех за нея. Сякаш изцяло се отъждествявах с това, което работех.

 

После в живота ми започнаха да се появяват все повече хора, които споделят за хобитата си, храни, книги, ваканции, филми – всичко останало, но не и работа. Хора, които наистина се наслаждаваха на живота си ежедневно. Прекарваха време с приятели, отделяха време за вкусни обяди, търсеха артистични изяви извън работата си, катереха планини, караха сърф, свързваха се с природата.

Тогава осъзнах, че постоянното мислене и планиране ме отдалечават от живота и не го правят по-добър. Че животът се случва сега, в този момент.

 

Когато живеем в главите си, пропускаме безценните моменти със семейството (дори физически да присъстваме) и възможностите да се насладим на изгрева или да се вдъхновим от детската игра. Пропускаме възможностите да сме сред природата дори за малко. Пропускаме да сме себе си.

 

И последните години работих върху това. Експериментирах, за да открия и точната за мен форма на медитация.

 

И така усвоих някои упражнения, които практикувам ежедневно:

 

Повече наблюдавам, вместо да мисля.

В натоварени ситуации или в които се двоумя – дишам. Просто отварям една кратка пауза и дишам, това действа успокояващо и заземяващо.

Използвам и петте си сетива ежедневно.

Постоянно си водя бележки – бележки за мен, свързани с желанията ми, мечтите ми, важни за мен моменти, мисли. Като в дневник, описвам си ситуации и впечатления. Това отключва вътрешния диалог и подхранва себепознанието.

Доверявам се на живота. Това, което E така трябва да бъде.

 

И още една свежа идея:

Ако не можете да медитирате, пишете си. Направете си дневник за щастливи цели и отбялязвайте вътре: всички празници, рисувайте си мечти, чертайте красиви планове, планирайте всичко, което ви носи удоволствие и сами ще видите колко много има, което да правите и което вече правите и ви отвежда в състояние на медитация.

 

Когато правим това, което обичаме – медитираме.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

 

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.